KURSINFO

Välkommen till vår värld av dans!

Kursinfo

 

Samtliga lektioner på Danceworld är 50 minuter om inget annat anges (Discokidz samt discokidz stor& liten är 45min). Har du frågor är ni välkommen att kontakta ann@danceworldsundsvall.se eller suzi@danceworldsundsvall.se .

Du är välkommen att testa vid första kurstillfället. Vid andra kurstillfället blir anmälan bindande samt att kursavgiften ska betalas på Danceworld eller via bankgiro, se "priser" för ytterligare information. Om du inte avser att gå kursen ska en avanmälan mailas in till anmalan@danceworldsundsvall.se innan det andra kurstillfället.

Passande klädsel för danslektionerna är mjuka kläder som ni rör er obehindrat i samt gympaskor på fötterna. På Discokidz lektionerna fungerar det även fint med mockasiner. Dansskor finns till försäljning i receptionen om ni önskar bra ergonomiska och snygga danssneakers eller balettskor.

Om en kurs mot förmodan bli inställd anslås det på hemsidan under fliken "Aktuellt", samt på entrédörren. Dessa lektioner tas självklart igen vid senare tillfällen.

Hoppas ni ska trivas hos oss!

Kursförklaringar

Boys Only 7-10 år

Den perfekta kursen för coola killar. Här får killarna i lugn och ro utan fruktan för tjejbaciller lära sig grunden i Hiphop samt prova på en mänga coola showdanser. De lär sig förbättra sin motorik och smidighet. Vi tränar rumsuppfattning och simultanförmåga. Ett perfekt komplement till bollsportträningen.

Klädsel: Mjuka lediga kläder som barnen rör sig bra i. Valfria gympaskor på fötterna.

 

Commercial

En feminin dans som dansas till modern musik som spelas i radio och TV. Dansen är en kommersiell variation av olika grenar från hiphopen men influeras även av stilar som jazz och disco. Vi ser ofta denna dansstil i musikvideos från artister som Beyoncé och Ariana Grande.

Feminie vibe:  För dig som gillar att dansa till kommersiell musik med feminin touch.

Latinstyle: En mix av Salsa, Cha-cha och andra latinrytmer med inslag av Ragga och Dancehall. Härligt och sensuellt (inte pardans). Lite förkunskap av dans krävs. Konditionskrävande pass till den bästa lationmusiken.

Klädsel: Bekväma kläder, gympaskor eller danssneakers på fötterna. Vattenflaska.

 

Comp.crew i hiphop och disco

Denna kurs är för de elever som aktivt tävlar i respektive stil och är del av ett "crew". På dessa timmar coachar lärarna tävlingsgrupperna och förbereder inför tävling. För att få delta på denna lektion krävs det att varje "crew" bokar minst en privatlektion/termin samt aktivt går på någon av våra rena hiphop- eller discolektioner. Är du och dina vänner intresserade av att börja träna och tävla i denna gren kontakta då din lärare.

Contemporary

Disco

Disco

Tuff blandning av de senaste discostegen till den nyaste discomusiken. I denna dansform kan man tävla i solo-, duo- och gruppdisco. Fysisk krävande lektion med många häftiga stegkombinationer till technomusik i högt tempo. Passet innehåller snabba hoppkombinationer, gymnastiska övningar samt snabba armrörelser. Vi jobbar mycket med styrka, smidighet och flexibilitet.

Medel/avancerad: Lär dig grunderna i Disco. Inga förkunskaper krävs men vi ser gärna att du dansat innan.

Förberedande/brons: Förkundskaper krävs, måste kunna grunderna i disco. Inget krav på tävlande finns. Eleverna får en tävlingskoreografi som de kan tävla med samt att vi tränar teknik och tävlingstränar.

Tävla brons-silver, brons-guld: Minst dansat fyra terminer innan.  Förkunskaper krävs gällande grundteknik, begrep samt utförande. Inget krav på tävlande finns. Vi tränar teknik och utförande.

Tävla silver-star: Hårt träningspass för aktivt tävlande, God grundteknik krävs. Hög svårighetsgrad, vighet krävs. Måste tävla som lägst i silver.

Elit: För dig som elitsatsar i disco, endast för aktivt tävlande. För att gå elit krävs det att du minst går en disco (solo/duo ej medräknat) till i veckan samt dansar som lägst i guld för 10-14 år eller som lägst star för 13-19år. Hårt träningspass för aktivt tävlande, God grundteknik krävs. Hög svårighetsgrad, vighet krävs.

Klädsel: Tight eller mjuk byxa, linne eller tröja. Eleverna måste ha gympaskor på fötterna. 

Discokidz - Liten&Stor 2-3 år

En rolig kurs för alla dansglada 2-3 åringar. På denna kurs dansar barnen tillsammans med en vuxen. Här utvecklar vi vårt rörelsemönster, och leker fram roliga enkla koreografier. Veckans höjdpunkt för "liten" och bra träning för "stor". Lektionen är 45 minuter.

Klädsel:Valfria mjukiskläder samt gympaskor eller mockasiner med strumpskaft.

Discokidz/barndans 3-6 år

Vårt väl inarbetade barndanskoncept som ger barnen en god grund att stå på. Vi lär barnen ta emot instruktioner, samt förbättrar deras motorik och taktsinne. Lektionen är pedagogiskt utformad, där barnen genom en saga fylld med härlig musik får följa med på ett spännande äventyr. De får grunderna i Disco, Hiphop och Showdans genom våra lekfulla danser och övningar.

Nybörjare: Vi undervisar med öppen dörr under de första kurstillfällerna för att ni som föräldrar ska få insyn hur vi jobbar, för att det ska bli en trygg start för barnen. För de barn som behöver har ni som föräldrar möjlighet att deltaga i lektionen för hjälpa igång ert barn. Ingen får sitta i salen, alla dansa med

Medel/avancerad: Då dessa kurser ökar vi svårighetsgraden något, mer steg och fler rörelser i danserna. Inför varje termin finns det alltid nya danser till nya låtar som barnen gillar.

Klädsel: Valfria mjukiskläder allt från joggingoverall till balettdräkt fungerar fint samt gympaskor eller mockasiner med strumpskaft. 


Hiphop

Hiphop är en blandning av olika stilar som uppstått på gator och klubbar. I denna kurs dansar vi hiphop/new style. Vi börjar med enkla steg för att sedan ta det till en helt annan nivå. Med rätt inställning passar hiphop/new style alla. Detta är kursen med de senaste stegen till de hetaste låtarna. Denna dansform kan man tävla i.

Nybörjare: inga förkunskaper krävs.

Lätt/medel:Lätta grunder och koreografi undervisas långsamt och repeteras väl.

Medel-avancerad: För varje termin ökar vi svårighetsgraden. Lägger på mer avancerade tekniska rörelser och steg.

Tävling 1-tävling 2: Detta är nästa nivå efter avancerad. Inget krav att tävla för att gå dessa kurser.

Tävling 3 – tävling 6: Detta är nästa nivåerna efter tävling 2 . Inget krav att tävla för att gå dessa kurser.

Tävlingsförberedande: Undervisningen riktas sig mot de elever som är intresserad av att börja tävla. Inget krav att tävla finns. Koreografin anpassas så den fungerar både på tävlingsgolvet samt på avslutningsshowerna. 

Tävla brons-silver: Undervisningen riktas sig mot aktivt tävlande men inget krav att tävla finns. Koreografier anpassas för tävling samt att vi tränar på tävlingsmomentet. För att gå denna nivå krävs att du har goda förkunskaper i Hiphop gällande begrepp och utförande.

Elit: Elitsatsning. Dessa kurser är för de elever som statsar mycket på hiphop. Mycket goda förkunskaper krävs.

Elitcrew/Elitcrew2: Elitsattsning för dansare som tävlar på elit nivå. Dessa kurser är för de elever som redan går många lektioner och behöver det lilla extra. inbjudan krävs.

Korrboost: Massor av häftiga steg och korreografier, boosta biblioteket av steg, anpassat för våra elitdansare i star-champion. 

 

 

Hiphop / Disco

På den här kursen får de både lära sig grundtekniken i Hiphop och Disco, många häftiga steg till bra musik. En bra kurs för dig som vill prova på två danstilar under en lektion.  Se specifik info under Hiphop, Disco. Under denna  kurs erbjuds du en liten bit av varje stil. 

Nybörjare: Inga förkunskaper krävs. Här lägger vi grunden i Hiphop och Disco teknik.  Två enkla koreografier undervisas och blandas upp med korta roliga danser till de senaste låtarna.

Lätt: Lite förkunskaper krävs. Här vidareutvecklar vi grunderna från nybörjarkursen.

Medel & Medel/avancerad:  Här ökar vi svårighetsgraden succesivt.  Lägger på mer avancerade tekniska rörelser och steg.

Avancerad/tävling: Detta är nästa nivå efter avancerad. Inget krav att tävla för att gå dessa kurser. På denna nivå väljer många att välja till ytterligare kurs i favorit stilen.

Klädsel: Mjuka bekväma kläder, gympaskor eller danssneakers på fötterna.

 

Hiphop all styles lätt vuxna

Här testar vi olika grenar från hiphopens alla hörn. På denna lektion är dansgläjden i fokus och ingen tidigare erfarenhet krävs.  Vi testar på stilar som Hiphop Old School, RnB, Dancehall, House och Hiphop New Style. Vi bygger upp terminens lektioner i block och dansar varje stil i ca 2-3 veckor innan vi går vidare och jobbar med en ny gren. Ladda dansskorna och kom och prova ett varierat och lärorikt träningspass. 

Jazz

Jazzdans är en scenisk dansstil som har blandats med klassisk balett och den svarta kulturens rytmik och musik till vad som idag är den dansform som oftast är med i revyer, musikaler och musikvideor.  Jazz kan vara väldigt mjuk men även ”hård”.

Nivå 1: Här får du lära dig grunderna och lära dig en enkel koreografi. Inga förkunskaper krävs.

Nivå 2: Här jobbar vi för att du ska få teknikträning i form av floorwork, diagonaler och koreografi. För dig som har dansat jazz tidigare eller klarat nivå 1. Vi dansar en längre lektion på 80 minuter.  

Elit: Här jobbar vi för att du ska få avancerad teknikträning i form av floorwork, diagonaler och koreografi. Här jobbar du som elev aktivt på en avancerad nivå tillsammans med läraren.  Det krävs att du har en god kunskap och förståelse för att kunna tillgodogöra dig undervisningen på denna lektion. Vi dansar en längre lektion på 80 minuter.

Vi dansar barfota eller med teknikskor som du sätter på trampdynan (footundeez finns att köpa på Danceworld).

 

Klassisk balett

Barnbalett:

En grundläggande träning avlekfull balettträning. Vi blandar grundläggande teknik vid stången med lekfulla övningar i salen. Vi bygger upp kunskap om positioner och teknik samtidigt som barnen får utveckla sitt rörelsespråk med improvisation och koreografi.

Nivå 1: En introduktion i klassisk balett med vikten på hållning, grundteknik och styrka. Inga förkunskaper krävs.

Nivå 2:En fortsättning på första nivån eller en kurs för dig som har lite baletterfarenhet sedan tidigare. Vi fokuserar fortfarande på kroppsmedvetenhet, linjer och skapar större förståelser och kunskap för stegen.

Klädsel: Kroppsnära kläder samt mjuka teknikskor (går att beställa på Danceworld). Långt hår ska sättas upp.

 

Mini Boys Only 5-7 år

Den perfekta kursen för coola killar, roligt, busigt och fartfyllt. Hiphop mixas med roliga och coola showdanser till den senaste musiken. Här möter vi 5-7 åringarna med lustfylld dansundervisning som utvecklar deras motoriska färdigheter. Här tränar vi takt och musikkänsla och ger en grundläggande kunskap i dans.

Klädsel: Mjuka lediga kläder som barnen rör sig bra i. Valfria gympaskor på fötterna.

 

MiniShowkidz 5-6 år

Här möter vi 5-6 åringarna med lustfylld dansundervisning som utvecklar deras motoriska färdigheter. Här tränar vi takt och musikkänsla i roliga lekfulla danser till musik som de gärna sjunger med till.

Klädsel: Mjuka lediga kläder som barnen rör sig bra i. Valfria gympaskor på fötterna.

 

R&B

Lyrisk hiphop. Lär dig dansa hiphop med ”light and shade” Hiphopkurs för dig som dansat en del. Här tar du ta ditt danskunnande till en ny nivå. Häftiga korreografier till de senaste R&B låtarna.

 

Showkidz 6-8 år

Älskar ditt barn sjunga och dansa framför spegeln, då är detta kursen för dem. Vi lär ut härliga showkoreografier och tuffa discomoves till de mest populära låtarna. Barnen ges grunder i dansteknik och rumsuppfattning.

Klädsel: Mjuka lediga kläder som barnen rör sig bra i. Valfria gympaskor på fötterna.

 

AKTUELLT

Nu har vi släpps platserna för höstens danskurser.

Anmäl dig här!

KURSER

Anmäl dig till någon av våra danskurser. Se aktuellt utbud.